Summer Camp 2017

Het Summer Camp ging door in onze trainingsruimte te Antwerpen. We hadden 5 opeenvolgende dagen, telkens van 9 tot 18 uur om een bijzonder zwaar programma af te werken.

Dag 1

De eerste dag van het summer camp was een overzicht van het volledig technisch curriculum van het systeem. Dat is een beperkte toolbox bestaande uit standen, verplaatsingen, mechanische bewegingen en gevechtsbewegingen. Een hevig dagje…

 

 

Dag 2

De tweede dag van het summer camp ging over het vermijden en de-escaleren van conflicten. Fysiek rustig maar mentaal zwaar. Er werd geroepen (sorry buren) en getierd.

 

Dag 3

Het thema was: oplossen van complexe problemen. Om een beetje inzicht te krijgen, gingen de deelnemers zelf aan de slag met het plannen van een bankoverval, een homejacking, een tiger kidnapping en een ontvoering van een CEO. Dit gaf hen de mogelijkheid om de zwakke punten in hun eigen veiligheidsplan te ontdekken.

Daarna konden ze aan den lijve ondervinden hoe het was om in moeilijke situaties te zitten. Iedereen werd geboeid in een koffer van een voertuig gegooid en kreeg een ritje aangeboden.

Ze leerden wat ze konden doen tijdens een bankoverval (niks, meewerkend zijn), hoe ze een ontvoering konden vermijden enz.

 

Dag 4

Wapens, wapens en nog eens wapens. Meer precies: gelegenheidswapens (wat je bij hebt), geïmproviseerde wapens (wat je snel kan maken met dagdagelijkse producten) en echte wapens (allez, toch bijna). Hoe werken ze, wat doen ze… en in de namiddag: hoe los je de problemen op die ze kunnen veroorzaken.

Aan de hand van een hoop simulaties leerden de deelnemers om slachtoffers van een messteek of schotwonde te stabiliseren.

 

Dag 5

De kers op de taart: stresstests.

We begonnen met een paar simpele stresstest. Het oplossen van kleinere problemen onder tijds- én fysieke druk. In de namiddag waren de praktijksimulaties aan de beurt.

 

Enkele reacties van deelnemers:

“Heel veel waar voor ons geld, dit had gerust duurder mogen zijn”.

“Als je nog eens zo’n kamp organiseert doe ik terug mee”.

“Laat me op tijd weten wanneer er nog zo’n camp is dan zorg ik ervoor dat ik in België ben”.

“Zeer goede balans tussen theorie en praktijk”.

“Topgroep, allemaal leuke mensen”.

“Ik heb me rot geamuseerd, ben wel moe”.