Trainingsmateriaal

Stressroom

Eén van onze meest unieke trainingstools is onze stressroom. Een multifunctionele ruimte die kan worden ingericht als living, slaapkamer, dancing, cafe… We beschikken over een arsenaal aan middelen om de leerlingen totaal te desoriënteren. Van licht (lasers, strobo’s, blacklight, blinders, effecten) tot geluid en zelfs een aantal rookmachines. Op de koop toe is deze ruimte uitgerust met een aantal IR camera’s waardoor we de actie vanuit onze cafetaria kunnen volgen. We kunnen de beelden uiteraard ook opslaan zodat we die later kunnen analyseren.

Anti Carjacking

Een stukje van de stressroom gebruiken we ook om onze auto te stallen. Een rijdende Opel Zafira. Omdat we over een “straat” en grote poort beschikken kunnen we allerlei realistische rollenspelen (praktijksimulaties) doen zoals een overval bij het binnenrijden van een garage tot een bedreiging aan een stoplicht.

Trainingsbus

Nog een unicum: een volledig nagebouwde bus. 16 zitplaatsen, 10 staanplaatsen. Ideaal voor openbaar vervoersscenario’s. Ook in de bus zit een rookmachine en strobo.

Confined spaces combatives

Verder hebben we een 2 liftkooien nagebouwd, 1m² en 1,5m² volledig bedekt met matten. In die liftkooi bevindt zich een stroboscoop, gewoon licht en een IR camera.

Ander trainingsmateriaal

De EKMA beschikt ook over alle nodige standaard trainingmateriaal zoals:

Stoot/trapkussens, focusmitts, veilige rubber trainingsmessen, alu trainingsmessen, hardrubberen trainingspistolen, hardrubberen trainingsrevolvers, hardrubberen trainings AK47’s,  zachte stokken, stokken en een arsenaal aan rubberen en plastic trainingswapens zoals een schop, sleutels, speciale messen.

Voor onze realistische stresstrainingen hebben we ook nog een resem leuke tools zoals duckttape, straps, boeien, touwen… etc.

In onze OpsFit ruimte beschikken we over een pegboard (1m20 x 60), meer dan 12 lopende meter optrekstang, monkeybar, laterale klimmuur, halters en gewichten, dumbells, Kettlebells, medicine balls, jerrycans, suspension trainers, battle rope, weerstandsrekker, bokszakken en andere marteltuigen.

Veiligheid

Gezien veiligheid één van onze prioriteiten is beschikken we uiteraard ook over helmen, oogbescherming, torsobescherming ea.

In onze trainingsruimte bevindt zich een complete EHBO kit en al onze trainers en instructeurs hebben op het minst een EHBO certificaat.