fbpx

Krav MAGA

Je leert jezelf en je naasten beschermen. 

– Krav Maga op dinsdag en zondag

Deze trainingen zijn laagdrempelig. Elke training bevat een lichte opwarming en er worden maximum 2 technieken bekeken. We trainen een gevechtsbeweging en een ontsnappings/verweertechniek. Er is licht contact (elkaar vastnemen, duwen, trekken). 

Het is verplicht om eerst minstens 4 Essentials trainingen te volgen voor je kan doorstromen naar de onderstaande Krav Maga training;

– Krav Maga op donderdag en zaterdag

Onze Krav Maga trainingen beginnen met een korte maar stevige functionele opwarming, gevolgd door een training waarbij we één of meerdere ontsnappings of verweertechnieken uitvoeren in verschillende omstandigheden. De nadruk ligt hier op mindset en wegkomen uit situaties.

– Krav Maga voor vrouwen Tigress

Meisjes va 16 en dames die liever niet met mannen trainen (trauma, ongemakkelijk), kunnen onze Tigress trainingen volgen. Het is vaak zo dat de deelnemers aan deze sessies doorstromen naar de gewone Krav Maga trainingen.

KRAV MAGA IS EFFICIËNTE ZELFBESCHERMING 

Is dit vergelijkbaar met Karate of Judo?

Neen, vechtsporten hebben hun waarde maar hanteren een andere trainingsmethodiek. We trainen niet op blote voeten, we trainen geen ‘vormen’ (kata’s), we dragen geen kimono… maar nog belangrijker: Krav Maga is geen sport, er is geen competitie mogelijk.

Een blauw oog?

We trainen met contact, er is dus altijd een risico op blessure.

Leer ik vechten?

Je leert jezelf en je naasten beschermen, vechten is een deel van het verhaal. Je leert ook de-escaleren, vermijden en zelfs weglopen. Je leert de voor jou veiligste beslissing nemen.

Vanaf welke leeftijd?

Vanaf 16 jaar maar opgelet, we selecteren nogal streng. We weigeren af en toe jongeren die… te jong zijn en er een speeltuin van willen maken. 

Wat heb ik nog nodig?

Een flesje water, een handdoek, een kruisbescherming, elleboogbescherming en een goed humeur.

%d