fbpx

Krav MAGA

Je leert jezelf en je naasten beschermen. We hebben 2 types trainingen:

– Krav Maga Essentials

De essentials trainingen zijn laagdrempelig. Elke training bevat een lichte opwarming en er worden maximum 2 technieken bekeken. We trainen een gevechtsbeweging en een ontsnappings/verweertechniek. Er is licht contact (elkaar vastnemen, duwen, trekken). 

Het is verplicht om eerst minstens 4 Essentials trainingen te volgen voor je kan doorstromen naar de onderstaande Krav Maga training;

– Krav Maga 

Onze Krav Maga trainingen beginnen met een korte maar stevige functionele opwarming, gevolgd door een techniektraining waarbij we één of meerdere ontsnappings of verweertechnieken uitvoeren in verschillende omstandigheden. In de laatste 15 minuten van de training voorzien we een scenario. We sluiten af met een cool-down.

KRAV MAGA IS EFFICIËNTE ZELFBESCHERMING 

Is dit vergelijkbaar met Karate of Judo?

Neen, vechtsporten hebben hun waarde maar hanteren een andere trainingsmethodiek. We trainen niet op blote voeten, we trainen geen ‘vormen’ (kata’s), we dragen geen kimono… maar nog belangrijker: Krav Maga is geen sport.

Moet ik al iets kunnen?

Ja, voor je deze trainingen kan meedoen moet je minstens 4 essentials trainingen volgen. We doen dit om verschillende redenen. 1) we willen je leren kennen voor we je tot deze groep toelaten.

Een blauw oog?

We trainen met contact, er is dus altijd een risico op blessure.

Leer ik vechten?

Je leert jezelf en je naasten beschermen, vechten is een deel van het verhaal. Je leert ook de-escaleren, vermijden en zelfs weglopen. Je leert de voor jou veiligste beslissing nemen.

Vanaf welke leeftijd?

Vanaf 16 jaar maar opgelet, we selecteren nogal streng. We weigeren af en toe jongeren die… te jong zijn en er een speeltuin van willen maken. 

Wat heb ik nog nodig?

Een flesje water, een handdoek, een kruisbescherming, elleboogbescherming en een goed humeur.

%d bloggers liken dit: