fbpx

Zelfverdediging jongeren van 8 tot 16 jaar

De behandelde thema’s zijn specifiek van toepassing op de doelgroep. We hebben vooral aandacht voor de praktische kant van het verhaal. Het sleutelwoord is ‘weerbaarheid’. Mentaal, verbaal en fysiek.

We leggen de nadruk op het vermijden van een gevecht, de-escalatie. We leren kinderen vooral hoe ze NIET moeten vechten.  We leren hen aandachtig te zijn voor gevaar, we leren hen hoe ze moeten ontsnappen uit een gevaarlijke situatie, bij wie ze terecht kunnen…

De aangeleerde “gevechts”technieken dienen als brandblusapparaat. Voor als het echt fout gaat. Die technieken worden dan ook steeds juist gekaderd.

Anti Pestprogramma

Onze trainingen bevatten standaard een anti pestprogramma waarbij we aan de hand van scenario’s naar verstandige oplossingen zoeken. We merken dat scholen zeer laks kunnen omspringen met pesters en/of terugvallen op oplossing die geen oplossing bieden (samen liedjes zingen en dat soort flauwekul), we leren kinderen dat ze pesten best kunnen melden en zich niet moeten laten intimideren. We leren hen ook hoe ze dat moeten doen…

 

Leeftijdsgroepen

9 tot en met 11 jaar – woensdag en zaterdag

12 tot en met 15 jaar – vrijdag en zaterdag, vanaf September 2022 op donderdag en zaterdag

16 en 17 jaar – beperkt aantal trainingen met volwassenen

Planning

Als je op de knop ‘klik hier voor een kennismakingstraining’ klikt zie je meteen de mogelijkheden. 

Voorwaarden

Er kan enkel worden ingeschreven na een (gratis) proeftraining. Jongeren kunnen maximum 1 gratis proefles volgen. We behouden ons het recht voor om inschrijvingen te weigeren zonder opgave van reden. De leeftijdsgrenzen zijn niet absoluut. Enkel de verantwoordelijke trainer beslist.

In elke schoolvakantie enkel training op zaterdag

Er kan ten allen tijde worden ingeschreven. 

In tegenstelling tot bij de groepslessen voor volwassenen waar we geen toeschouwers toelaten kunnen de lessen voor kinderen wel door één volwassen begeleider (niet de ganse familie of vrienden) worden bijgewoond. De begeleider neemt plaats in de cafetaria.

OPGELET: onaangekondigd binnenspringen heeft geen zin, voor en na de training hebben meestal geen tijd. We laten ook geen toeschouwers toe.

Tiago is 8 en volgt nu meer dan een jaar Krav Maga, hij is een stuk zelfverzekerder geworden, bewuster van bepaalde dingen en situaties. Zeer leuke club met professionele begeleiding
Aanbeveling Krav Maga Antwerpen
Clo Sharff
Mama van Tiago
Na lang zoeken eindelijk de ideale zelfverdediging club gevonden voor de kids. Zowel praktijk als theorie (op leeftijd uitgelegd) van top niveau door fantastische lesgevers. Na 8 maanden al enorme evolutie zichtbaar (techniek, conditie, denkwijze, ...)
Aanbeveling Krav Maga Antwerpen
Sandra Urban
Mama
%d