fbpx

Zelfverdediging leren?

We zien langs de ene kant een ernstige daling van de mentale, verbale en fysieke weerbaarheid en langs de andere kant een even ernstige stijging van het aantal agressiegevallen. Aan dat laatste kunnen we niet veel doen, daar is het vooral de politiek (en justitie) die in gebreke blijft.

Als je een verkrachter sneller uit de gevangenis ziet komen dan een fraudeur of als je straatgespuis ziet wegkomen met het terroriseren van ganse buurten, dan weet je genoeg.

Het resultaat van bovenstaande is dan weer een verhoging van het aantal mensen dat hulp nodig heeft… en vaak niet krijgt.

Dit is, begrijp me niet verkeerd, geen pleidooi om het recht in eigen handen te nemen. Integendeel zelfs. Dit is ook geen vingerwijzing naar de politie, die in handelen beperkt wordt door de overheid. Wat dit wel is? Een pleidooi om jezelf te leren beschermen.

Langdurige blootstelling aan agressie leidt tot depressie.

Alle onderzoeken wijzen uit dat mensen die regelmatig blootgesteld worden aan verbale en/of fysieke agressie in een depressie belanden. Ons aanbod is preventief. We counteren die depressie door je te leren hoe je omgaat met agressie. We geven je de tools die je nodig hebt om ‘sterker’ te worden.

We leren je vechten. Niet alleen fysiek, vooral mentaal. Los van alle tips & tricks over het vermijden van problemen, leer je zaken zoals de-escaleren, vluchten en fysiek ontsnappen uit aanvallen. Die kennis geeft je zelfzekerheid, die zelfzekerheid geeft je kracht, die kracht straal je uit waardoor je geen interessante prooi meer bent.

De European Krav Maga Academy, of korter, The Academy heeft een aanbod dat progressie mogelijk maakt. Er zijn een aantal trajecten:

– het zelfbeschermingstraject

– het fitness traject

– het gecombineerd traject (fitness en zelfbescherming).

In elk traject krijg je een professionele begeleiding door Nathalie en mezelf. Nathalie studeerde sport en daarna toegepaste psychologie. Ze is al jaren full time zelfverdedigingsinstructeur. Daarnaast behaalde ze ook een Gravity Yoga teachers certificate. 

Zelf ben ik Close Combat instructeur, Commando monitor en Krav Maga instructeur. 

Onze gezamelijke passie is mensen laten groeien. We doen dat voltijds én als hobby 😉

Het aanbod is iets te uitgebreid om hier in detail te beschrijven, je kan van elk onderdeel een gedetailleerde beschrijving vinden op deze site, maar beter nog: je kan een gratis proefles boeken. Daarna neemt één van ons graag de tijd om bij een koffie of thee de trajecten te bespreken.

In het zelfbeschermingstraject begin je altijd met Krav Maga Essentials of eventueel Krav Fit. In Essentials leer je de basics van zelfbescherming, Krav Fit is trappen en stoten zonder direct onderling contact.

In het fitness traject heb je de keuze uit Krav Fit of Functionele Fitness OpsFit. 

– Waar?

The Academy, Berchemlei 103, 2140 Antwerpen. Buiten de LEZ zone. Dichtbij openbaar vervoer (bus 33, 20 en tram 5) en een Velo station. Op 15 minuutjes stappen van Berchem station. Voldoende parkeerplaats in de buurt. Fietsen, brommers en moto’s kunnen binnen staan.

– Hoe werkt het?

Je boekt een Krav Maga Essentials, Krav Fit of Functionele Fitness training, je krijgt een uitnodiging, je komt… zo simpel is het. Als je na die gratis training overtuigd bent en binnen de groep past, kan je inschrijven met een abonnement of een beurtenkaart. Als je graag nog een aantal trainingen volgt, kan je per training betalen.

– Weigeren we deelnemers?

JA! Luider nog JA. Macho’s, mensen met geldingsdrang, toxische wezens hoeven we niet. We streven naar een coherente, gezellige, leuke groep. Een hoek af: geen probleem.

– Kinderen?

Vanaf 8 jaar (strikt, we aanvaarden geen 7 jarigen, zelfs geen 7 jarigen die 1 maand later 8 worden). Er zijn 2 leeftijdsgroepen. 

– Hoe boeken?

Als je op onderstaande rode knop klikt, krijg je een overzichtelijk schema te zien. Je kan op een een trainingsblok klikken, waarna je naam, gsm nummer en email adres ingeeft om effetief te boeken. We krijgen daar een melding van. We bekijken elke aanvraag en als je gegevens kloppen, krijg je snel een bevestiging.

Tot binnenkort!

Luc

%d bloggers liken dit: