Let’s talk about…

Goede voornemens?

Naast de obligate dieet- en andere beloftes gaan we goede voornemensgewijs uiteraard allemaal fitnessen, lopen, meer ditten en minder datten in 2012. Spreekt voor zich! Jammer genoeg weten we eigenlijk al dat de meeste plannen netjes opgeborgen worden in februari en dat er in maart al geen vragen meer over worden gesteld door de getuigen.

Sta me toe u een suggestie te doen voor een goed voornemen dat 1) haalbaar is, 2) bijna alle elementen bevat uit de niet te realiseren voornemens en 3) bijzonder leuk is. Het summum van de goede voornemens dus: kom in 2012 Krav Maga doen bij de EKMA.

Je leert jezelf snel en efficiënt verdedigen samen met een aantal bijzonder aangename mensen (voor alle duidelijkheid: ik sta een beetje buiten de groep), je werkt op eigen tempo aan je conditie én het is, zoals ik al schreef, fun! Boek eens een gratis proefles, u zult zien dat ik niet overdrijf.

Sta me ook toe het nog even over onze eigen goede voornemens te hebben. De EKMA is in de afgelopen 2 jaar enorm gegroeid. Die groei is de verdienste van een aantal gemotiveerde, gedreven en professionele mensen. Instructeurs en mensen die achter de schermen hard werken om van de EKMA een echte academie te maken. Want dat is onze ambitie. Er zijn genoeg clubs waar u kunt gaan sporten, wij willen een school zijn waar u zichzelf kunt leren verdedigen. Verbaal en fysiek. Zo werken we momenteel aan een handboek “zelfverdediging voor de zorgsector”. Het spreekt voor zich dat de nadruk daarin op geweldbeheersing ligt. Die specialiteit zal één van onze peilers worden. Enerzijds is er het Krav Maga en anderzijds is er de geweldbeheersing. We bieden ze gescheiden en gemengd aan. Eén van de voornemens is om lessen aan specifieke doelgroepen aan te bieden. Zorgsector, dienstensector en politie. Voor elk van die doelgroepen hebben we een passend aanbod.

Daarbij komt dat we in Antwerpen vanaf midden januari elke dag minstens één les aanbieden. 7 dagen op zeven. Vanaf april gooien we er nog een aantal extra vrije trainingsmomenten en lesmomenten bij zodat we in totaal aan 11 les/trainingsmomenten per week komen.  Het unieke is dat dit op één locatie is. Onze eigen locatie.

Een eigen locatie die we momenteel onder handen nemen. We zijn een aantal zaken aan het bouwen in functie van rollenspel. We hadden al een stressroom, wel, die stressroom zal er na de facelift helemaal anders uitzien.

Maar ook  EKMA Genk en Sint Niklaas zullen hun aanbod vergroten. Verder komen er een aantal nieuwe vestigingen bij. Zo zullen eind januari EKMA Maaseik, Terneuzen, Vlissingen en Sint Jansteen de deur openen.

Eigenlijk zijn dat geen goede voornemens maar plannen. Ik hoop dat u het plan maakt ons eens te bezoeken. U zult kennis maken met mensen die op een ernstige manier bezig zijn met zelfverdediging.

Fijne kerst!

Luc Van Laere