fbpx

Praktijksimulaties

Een praktijksimulatie is een nabootsing van een echte situatie. Sommigen hebben het wel eens over rollenspel maar deze term dekt de lading niet. Het is immers vaak zo dat de partij die het conflict ‘ondergaat’ vooraf niet weet wat er precies gaat gebeuren.

We integreren praktijksimulaties in onze lessen maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld met uw bedrijf of organisatie een praktijksimulatie op maat te bestellen. Bij de EKMA hebben we daar alle tools voor. Op de koop toe zijn onze trainers en instructeurs opgeleid tot begeleider van praktijksimulaties.

Verbaal of fyiek?

We onderscheiden 2 types: uitsluitend verbale en verbaal/fysieke simulaties. De uitsluitend verbale simulatie kan u bijvoorbeeld helpen om inzicht te krijgen in uw verbale vaardigheden onder stress. Deze vorm van praktijksimulatie is ook ideaal als de-escalatieoefening. Een abusieve klant in de winkel, een moeilijke patient in de wachtkamer, hoe ga je ermee om?

De verbaal/fysieke simulaties kunnen alle kanten uit en daarom voorzien we veilige bescherming alle partijen. Deze praktijksimulatie leggen we stil zodra één van de partijen de overhand heeft.

Om praktijksimulaties veilig te laten verlopen hebben we niet alleen alle mogelijke lichaamsbescherming in huis, we beschikken ook over een verzameling veilige dagelijkse voorwerpen zoals sleutels, gsm’s, tablets, pennen, bijlen, pompsleutel, cuttermes en andere messen uit rubber.

We zijn ook van mening dat praktijksimulaties zoveel mogelijk het realisme moeten benaderen en daarom hebben we een auto (anti carjacking, ruzie in een auto, overval op taxibestuurder), 2 liften (ruzie in kleine ruimtes) en een autobus, slaapkamer en woonkamer. In onze cafetaria kunnen we perfect horeca situaties en een wachtkamer simuleren.

Debriefing

Na elke praktijksimulatie gaan we over tot een korte debriefing. Omdat de simulatie binnen een les of training valt en deeluitmaakt van het thema, kan die debriefing kort worden gehouden.

%d bloggers liken dit: