Senioren

Sportief, levenslustig en weerbaar na je 55ste!

Eender welke sport of fysieke bezigheid we ook doen, of hebben gedaan, eens we de vijftig en stukje gepasseerd zijn is de spreekwoordelijke “crême” eraf. Maar dat wil niet zeggen dat men bij de pakken moet blijven zitten, en nu we toch al wat meer vrije tijd krijgen is een doordachte invulling meegenomen. Uiteraard is de fysieke kracht héél wat minder geworden, om nog maar te zwijgen van de opgelopen ongemakken en gebreken. Ook de gebruikelijke vurigheid in activiteit heeft plaats gemaakt voor het meer volwassen verdraagzame.

Niets houdt je echter tegen om je lichamelijk en geestelijk sterk te maken om bijvoorbeeld met een gerust hart over straat te kunnen lopen.

Dagelijks lezen we in de krant, of horen we op radio en televisie dat mensen van onze ouderdom of nog ouder worden aangevallen en beroofd. Dat trieste nieuws is een feit! De nieuwe “tijd” heeft het beetje respect dat er nog was voor senioren volledig vervangen door “overleven”. Het antwoord hierop? Krav Maga, een samensmelting van grofmotorische bewegingen of handelingen met het al dan niet hanteren van een wandelstok of regenscherm.

Senioren zijn altijd welkom en trainen samen met de “jongeren”. Als u bepaalde oefeningen niet ziet zitten dan gaat u aan de kant staan, we maken daar geen probleem van. U kunt natuurlijk ook meteen voor de rustige training kiezen op maandagavond om 19u of donderdagochtend om 10u. Ook een dinsdag om 19u kan interessant zijn omdat er dan een nadruk ligt op omgaan met gewapende tegenstander.

We leren u op een correcte manier vermijden en de-escaleren zodat het niet tot een fysieke situatie hoeft te komen. We geven je daarbij voldoende tactieken voor mocht het toch fout lopen.

Gratis proefles?