Agressie tegen homo’s

Gay Pride Rally In Tel Aviv

Geweld tegen homo’s haalde de laatste tijd geregeld de media. Verwijten en bedreigingen, maar ook fysiek geweld en dit met als enig motief de geaardheid van het slachtoffer.

Niemand verdient het om negatief behandeld te worden op grond van zijn seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Verbale agressie

Constante blootstelling aan verbaal geweld  tast je levenskwaliteit aan. Het beste wat je kan doen is niet reageren… en daar loopt het vaak fout. Na de zoveelste opmerking reageer je toch. Je bent het beu, je draait je om, wil verhaal halen en de situatie escaleert. De opmerkingen en verwijten gaan meestal uit van een groepje met als gevolg dat je plots tegenover 3 tot meerdere tegenstanders staat.

Fysieke agressie

Fysieke agressie is vaak het gevolg van een ge-escaleerde situatie. Van verbale agressie tot porren, van porren tot slaan…

Melden?

Incidenten worden vaak niet gemeld omwille van schaamte, schrik voor victimisatie en trots. We kunnen er dus van uitgaan dat de beschikbare cijfers over dit soort incidenten een ernstige onderschatting zijn. Er zijn echter een aantal goede redenen incidenten net wel te melden. Als feiten zich steeds in dezelfde buurt afspelen kunnen er meer politiepatrouilles worden voorzien. Vaak is het ook zo dat een enkel licht incident geseponeerd wordt maar dat bij herhaling de procureur toch beslist de dader(s) even binnen te houden. Het is belangrijk te weten dat de politie de problematiek zeer ernstig neemt.

Jezelf leren verdedigen? 

Zelfverdediging begint met het correct leren omgaan met situaties. “Laat het van je afglijden, je staat daar boven”, is net iets te simpel. Je moet al weerbaar zijn om dat te kunnen. Op de koop toe is het geen garantie dat er geen fysieke actie kan volgen. Ook negeren kan leiden tot escalatie, vooral omdat de verwijten vaak komen van mensen die negeren zien als zwakheid waardoor ze menen met een gemakkelijk slachtoffer te maken te hebben. Die predatoriale mindset gekoppeld aan hun dwaze overtuigingen zijn de ideale mix voor een rondje gaybashing. Vergeet niet dat volgens die dwaze overtuigingen jij diegene bent die “fout” is.

Tijdens onze trainingen leren we je hoe je je grenzen kunt aangeven, we leren je omgaan met je angsten en boosheid en geven je technieken om jezelf te beheersen. De trainingen zijn hands-on, dat wil zeggen dat we aan de slag gaan met praktijksimulaties. Voorbeeld: je zit in de bus, er stappen 2 kerels op die je viseren… wat nu? De nadruk ligt niet op vechten maar op het vermijden van een gevecht.

Interesse? Boek dan vandaag nog een gratis proeftraining. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op (je krijgt een sms met uitnodiging).