Ik wil me leren verdedigen, maar…

Wat ook uw motief is om eraan te beginnen, u twijfelt. En dat is normaal. “Is mijn conditie wel goed genoeg, ben ik niet te oud of te stram? Bij wat voor groep kom ik terecht en wat gaan die niet denken? Ik heb nog nooit sport gedaan, zal ik dat wel kunnen? Loop ik niet teveel risico op blessures? Hou ik als beginner de groep niet teveel op?” Allemaal vragen die we wekelijks geruststellend kunnen beantwoorden. In dit geval met: ja, neen, neen, niks, ja, neen en neen.

Die sportieve, jonge en lenige mensen die bereid zijn er af en toe eens een blessure bij te nemen vormen 1% van onze doelgroep. Bij de EKMA willen we net de mensen aanspreken die het meest nood hebben aan zelfverdediging.

Hoe doen we dat?

Tijdens onze lessen en trainingen werken we vooral met situaties. “Stel, u staat aan een bushalte”, “stel, er komt iemand naar u toegestapt, de man kijkt links, dan rechts…”, “stel, u staat aan het stoplicht en iemand klopt op uw raam…”.

  • we leren u dadergedrag herkennen

_80439145_80438747

U leert zelf een behavioral baseline (gedragsbasislijn) vaststellen en we laten u de afwijkingen zien zodat u zelf situaties kunt inschatten. Dit verkleint bijvoorbeeld de kans dat u plots wordt omsingeld door een paar snoodaards of dat u in de rug wordt aangevallen. We verwerken die informatie in onze trainingen, met andere woorden: u gaat praktisch aan de slag. Bij elke oefening leggen we u ook uit waarom we ze doen.

  • we leren u tactieken maken

House Plans Drawing Minnesota

We vertellen u hoe u zelf een plan maakt. Vanuit uw ervaringen, uw situatie, uw context… want die is anders dan die van mij. Waaraan moet u denken bij het vluchten, waaraan moet u denken als u zich fysiek moet verdedigen. Allemaal zaken waarover u vooraf moet nadenken.

  • we leren u werken vanuit een schrikreactie

tumblr_lcj4de1YJh1qdg7tgo1_1280

Men gaat vaak uit van de verkeerde veronderstelling dat men moet trainen om niet meer te schrikken. Mijn eerste vraag is dan: “niet meer schrikken van wat?”, van alles wat u plots zou kunnen overkomen? Dan zijn we wel even bezig. Is het niet verstandiger om aan te nemen dat u wel gaat schrikken?

  • we geven u alle bouwstenen en cement

how-to-build-a-brick-wall-2

De bouwstenen zijn uw houdingen, lichaamstaal, verbale communicatie, verplaatsingen, gevechtsbewegingen, mechanieken en grepen. De manier waarop u die bouwstenen op elkaar zet zijn de principes, het cement. Het muurtje is de oplossing voor een probleem. Die oplossing moet getest worden om zeker te weten dat ze overeind blijft als er wat druk op komt. We verkopen u geen prefab muurtjes maar leren u zelf bouwen en net daar maken wij het verschil.

Kortom we geven u kennis en inzicht en we trainen op een relevante manier.

Bij ons is ‘individuele aanpak’ geen hol begrip. We menen het. We zijn echter realistisch en beloven geen zaken die we niet waar kunnen maken. Een groepstraining blijft een groepstraining maar onze trainers en instructeurs zijn opgeleid om u tijdens een sessie correct en op maat bij te sturen. Met andere woorden: rekening houdend met uw competenties en eventuele beperkingen.

We gaan er van uit dat niemand gelijk is. De ene leerling is groter, sterker, zwaarder, strammer dan de andere. Er zijn mensen met lichte mobiliteitsproblemen of evenwichtsproblemen. Het zou bijzonder contraproductief zijn om al die mensen op een zelfde fysiek niveau te willen brengen.  Die belofte maken we dus niet. Wat we wel beloven is dat u progressie zult maken en dat we ervoor kunnen zorgen dat u Krav Maga en zelfverdediging begrijpt. En mocht u dan toch aan uw fysieke conditie willen werken, die optie bieden we ook: OpsFit, los van Krav Maga zelfverdediging 3 keer per week onder begeleiding van een ervaring coach.

Onderstaande aanvraag voor gratis en vrijblijvende proeflessen is voor de trainingslocatie in Antwerpen (aan Erasmus), mocht je liever in Aartselaar, Halle-Zoersel, Oostakker, Zelzate, Sint Niklaas, Lier of Turnhout trainen dan kan je dat vermelden bij “Bijkomende info of vragen”.

Aanvragen van gratis proeftrainingen of lessen

 

Na het indienen van de aanvraag krijg je snel antwoord. Mocht je binnen de 24u niks ontvangen hebben kijk dan eens in je spambox of bij je ongewenste mail je kan ook bellen (we bellen altijd terug, zorg wel dat u uw nummer nalaat als u caller id off belt) of stuur een naar  0473 75 92 42. 

OPGELET: onaangekondigd binnenspringen heeft geen zin, voor en na de training hebben meestal geen tijd. We laten ook geen toeschouwers toe.

Klik hier om meer te lezen over de gratis proeftrainingen.