Gemengde lessen

Onze gemengde groep staat open voor iedereen boven de 18 met de juiste instelling.  We de-escaleren, uit de problemen blijven en geraken, een beetje ontwapenen en vooral juist reageren onder stress.

Hier leer je jezelf te verdedigen en omgaan met stress en bouw je aan je zelfvertrouwen.

Je voelt vooruitgang na 5 trainingen en kent de meeste technieken al na 20 trainingen. Na 60 keer trainen heeft Krav Maga nog weinig geheimen en begin je aan de belangrijkste fase: onderhoud en conditionering.

Je kan ten allen tijde instromen (na gratis proeflessen of initiatieles).

Voorbeeld lesopbouw

De lessen beginnen met een cardiovasculaire stimulatie en lichte functionele opwarming (geen push-ups of 5Km lopen). Deze opwarming bevat vooral gevechtsbewegingen en zou gemakkelijk door iedereen, zelfs mensen met een mindere conditie te volgen moeten zijn.

Daarna volgt een techniekuitleg. Alle deelnemers voeren de techniek uit zoals voorgedaan. Als iedereen de techniek naar behoren uit kan voeren voegen we er afwerkingselementen aan toe tot we aan een volledige combinatie komen. De beginners oefenen die combinatie en geselecteerde gevorderden kunnen een eigen afwerking samenstellen.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de technieken kan het zijn dat we dit proces herhalen, we doen dan bijvoorbeeld 2 gemakkelijke technieken op één les / training.

Na een korte rustpauze van 2 minuten is het tijd voor een stress- of scenario oefening waarin we de net geleerde techniek(en) kunnen toepassen.

Ongeveer een half uur voor het einde vliegen we erin met een pressure tests.

Tijdens de les / training is er permanent begeleiding. Iedereen krijgt aandacht en fouten worden meteen bijgestuurd.

Door deze lesopbouw krijgen ook mensen met een slechte fysieke conditie de ook kans de technieken te leren. Krav Maga moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Proberen?

Prijzen: EKMA prijslijst september 2016

Planning: klik hier.