Zelfverdediging

Kravmagapower3

Krav Maga is meer dan vechten, Krav Maga geeft je de kracht om met moeilijke situaties om te gaan. Je leert goede beslissingen nemen onder stress. Krav Maga is dus niet alleen vechten… meer nog, Krav Maga gaat om het vermijden van een gevecht.

Hoe?

Je leert slaan en trappen, je leert stabiele verplaatsingen, je leert mechanieken maar je leert ook hoe je uit de problemen blijft. Tijdens de lessen gaan we dieper in op zaken zoals het herkennen van dadergedrag, het omgaan met moeilijke mensen. We nemen dan ook de tijd om al die zaken die tijdens een training iets sneller en harder aan bod komen rustig te analyseren. Het is dus een kwestie van een balans te vinden tussen training en les volgen.

Als je dan zo’n paar lessen en trainingen hebt gevolgd kan je hetgeen je hebt geleerd testen tijdens de Advanced Krav Maga Trainingen op dinsdag en donderdagavond om 20u15 waarin we de nadruk leggen op rollenspel. Die mini rollenspelen zijn zo opgezet dat je als potentieel slachtoffer altijd jezelf speelt in een vooraf bepaalde context. Er zal je gevraagd worden om te doen wat je echt in die context zou doen. De andere actoren krijgen een rol toegewezen die je als potentieel slachtoffer niet kent. Het kan zijn dat iemand je gewoon aanspreekt. Het kan zijn dat iemand ruzie met je maakt.

Je speelt verschillende rollenspelen tijdens zo’n training, soms als omstaander soms als acteur en uiteraard als potentieel slachtoffer. Het gaat hier niet om winnen maar om te weten komen hoe je reageert en wat je de volgende keer beter kan doen… De beslissing die je hebt genomen toetsen we af aan het wettelijk kader, je eigen veiligheid en ons systeem. Maw. wat zijn de juridische gevolgen van je actie, welke schade heb je opgelopen en heb je onze principes gevolgd? Bijsturen doen we vooral op de-escalatie en gevechtsgebied.

Na verloop van tijd ontwikkel je tactieken om uit de meest vervelende situaties te geraken… zonder te vechten of met een minimum aan wederzijdse ‘schade’. Dat laatste moet je trouwens ruim interpreteren. Rollenspelen zijn geen slachtpartijen. Zodra één van de deelnemers duidelijk de bovenhand heeft leggen we het rollenspel stil.

Omdat we bij de EKMA jaren ervaring hebben met rollenspel verlopen ze vlot en vooral veilig. We hebben bescherming (je hebt zelf een helm en MMA handschoenen nodig), we hebben mensen die de opleiding “rollenspel” hebben gevolgd bij de KMSDF en we hebben alle nodige materiaal om een realistische setting te creëren. Zo beschikken we over nep GSM’s, oefenwapens, 2 kleine ruimtes, rookmachines, stroboscopen en meer.

Interesse? Boek dan nu nog een gratis proefweek via dit formulier.