Waarom kiest u voor de EKMA?

Soms is het leven simpel, vooral omdat we het simpel houden. De European Krav Maga Academy is de enige professionele zelfverdedigingsschool in België. Ons training- en lessenaanbod is altijd al een troef geweest maar uiteindelijk zijn er een paar zaken die eigenlijk nog belangrijker zijn:

– De sfeer

We hebben geen zin in macho’s of mensen met geldingsdrang. Er heerst dan ook totaal geen competitiesfeer. De sfeer is amicaal, rustig. We hebben een ruime cafetaria waar u kunt genieten van gratis koffie of thee.

– Uw progressie

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom mensen bij ons aankloppen: om zelfverdediging te leren of om iets te leren en ondertussen fitter te worden. We hebben voor beide een oplossing. We hebben ook voor beide redenen de juiste mensen in huis. Mensen die uw progressie zeer ernstig nemen. Bij ons gaat het om u.

– Realistisch

Wat we u leren is echt toe te passen. En niet alleen dat: het is echt toe te passen onder de stress van een agressie. Greepjes en drukpunten laten we achterwege.

– Les en training

Trainingen zijn soms heftig en meestal fysiek belastend, daarom hebben we bij de EKMA ook rustige lessen. Door die lessen krijgen ook minder fysieke mensen de mogelijkheid om Krav Maga en zelfverdediging aan te leren. Tijdens de lessen analyseren we zaken zoals dadergedrag, tactieken en technieken.

– Ook voor gevorderden

2 x per week, op dinsdag en donderdag om 20u15 concentreren we ons op praktijksimulaties. Je hebt er een helm, beschermbrilletje en mma handschoenen voor nodig.

– Specifieke cursussen en initiaties

De EKMA organiseert regelmatig opleidingen. We zijn het opleidingscentrum van de Krav Maga Self Defense Federation en verzorgen in die hoedanigheid de opleiding tot Krav Maga trainer en instructeur. Verder organiseren we ook initiaties of verzorgen we kennismakingen met Krav Maga op scholen of bij bedrijven.

– Krav Maga én Opsfit

Vanuit een (vecht)sportoptiek bieden de meeste scholen een trainingsopbouw die bestaat uit een opwarming van een half uur en een Krav Maga training van een half uur tot een uur. We zijn het ermee eens dat een goede fysieke conditie uw kansen tijdens een gevecht gaan verhogen maar… er is nog iets veel belangrijker dan die fysieke conditie: kennis. Hoeveel kennis absorbeert u na een uitputtende opwarming? Het antwoord is confronterend: 20% van wat u zou absorberen zonder die uitputtende opwarming. Net daarom hebben we die 2 zaken uit elkaar getrokken en geven we u de vrijheid om zelf een balans te zoeken. Deze werkwijze laat u toe om een maximaal rendement te halen uit trainingen en lessen. Daarom hebben we trouwens ook een eigen functionele fitness ruimte.

– Eigen fitness ruimte

U wil aan uw conditie werken? U wil uw kracht en explosiviteit verhogen, balans verbeteren. Dat kan. We bieden 3 OpsFit lessen per week waarin een gekwalificeerd trainer u de juiste oefeningen laat zien en u bijstuurt op uw techniek. Op de koop toe kunt u op vastgestelde momenten vrij gebruik maken van de ruimte.

– Infrastructuur

Naast een gewone trainingzaal en eigen fitness ruimte beschikken we over een cafetaria (die we kunnen gebruiken om caféscenario’s in te spelen), 2 kleedkamers en een unieke ruimte om praktijksimulaties te trainen. In deze ruimte staat een auto (anti carjacking, gevecht in kleine ruimtes). Binnenkort plaatsen we een openbaar vervoer simulator en bouwen we een woonkamer.

– Functioneel

Alles wat we doen staat in het teken van uw progressie en daarom zorgen we ervoor dat alles functioneel is. We geven u geen choreografieën maar inzicht, we geven u geen nutteloze oefeningen maar laten u bruikbare bewegingen trainen.

– Vrijheid

U komt wanneer het u past zonder u te moeten verantwoorden. 1 keer per week? Prima. 10 keer per week: even prima. U hoeft niet op een vaste dag te komen. Deze week op maandag en donderdag, volgende week op woensdag? U kiest. We hebben een 7/7 aanbod met zowel ochtend als avondsessies. Dus ook als u in ploegen werkt kunt u bij ons terecht.

– Gratis proefweek

Voor u ook maar 1 cent uit uw zak haalt krijgt u bij ons een ganse week de tijd om lessen en trainingen te volgen. Zonder enige verplichting. U leert ons kennen en als u dan zelf heeft kunnen vaststellen dat we doen wat we beloven kunt u inschrijven.

– Stabiliteit

De EKMA is geen eendagsvlieg, we groeien al sinds 7 jaar en blijven investeren in infrastructuur, materiaal en mensen.

– Ons team

Ons team bestaat uit specialisten. Als opleidingscentrum van de Krav Maga Self Defense Federation kunnen we beroep doen op een adviesraad die bestaat uit een advocaat (het juridisch aspect van zelfverdediging), een kinesist, een (ortho)pedagoog, een psychologisch consulente, een politie instructeur en een arts.

– Onze trainers en instructeurs

Onze trainers en instructeurs werden niet zomaar trainer of instructeur… en ze blijven het ook niet zomaar. Ook onze trainers en instructeurs moeten evolueren en opleidingen volgen.

– Bedrijfsmatige aanpak

We zijn geen clubje dat één keertje per week samenkomt om een beetje te spelen. Zelfverdediging is te belangrijk om er op amateuristisch niveau mee om te gaan. We hebben een duidelijke visie: u bent een klant, u komt om iets te leren, u komt om iets te trainen en wij hebben als taak dat mogelijk te maken in een leuke sfeer en onder begeleiding van een professioneel team.

Bij de EKMA gaat het niet om het voldoen aan een standaard, we maken de standaard. Ons intern kwaliteitscontrole systeem zorgt ervoor dat we consequent bezig zijn met verbetering.

– De Prijs

€3,50,- per training als je 4 keer per week komt (met een 15 maanden abonnement). Dat is belachelijk weinig voor de kwaliteit die we bieden. Kom je minder dan betaal je iets meer… kom je veel minder of zeer onregelmatig dan kies je best voor een beurtenkaart. Je training kost dan €10,- wat nog weinig is voor wat we bieden.

Interesse? Boek dan nu nog een gratis proefweek. Klik hier.