Voor alle duidelijkheid

Bij Krav Maga is het aantal incidenten is verwaarloosbaar. Dat laatste is vooral te wijten aan de mensen die bij ons les volgen. Niemand heeft de behoefte om een trainingspartner in elkaar te slaan. Iedereen komt om iets te leren. Dat wil echter niet zeggen dat we geen contact maken. Het is totaal zinloos om een beetje in de lucht te staan zwaaien. We raken, maar met mate. Je geeft zelf de trainingsintensiteit aan. Iedereen heeft de beginnersfase moeten doorlopen en heeft respect voor nieuwelingen.

Bij Krav Maga gaat het om uw veiligheid en de veiligheid van uw naasten, niet om wedstrijden. Wat we doen is totaal niet te vergelijken met Karate, thaiboks of (Brazilian) Jiu Jitsu. In een Krav Maga les is er geen gram competitiegeest te bespeuren.

We oefenen geen choreografiën (kata’s) omdat die leerstijl meer geschikt is om fijnmotorische bewegingensequenties onder de knie te krijgen. Bij Krav Maga gebruiken we grofmotorische, natuurlijke bewegingen omdat de fijnmotorische bewegingen onder stress wegvallen.

We gaan niet uit van ingewikkelde technieken maar van concepten en principes. Iedereen heeft wel dezelfde basisanatomie maar iedereen beweegt anders, we leren je werken met je eigen sterke en zwakke punten. Daarom is Krav Maga ook snel te leren.

Bij Krav Maga gaat het nooit om de schoonheid van een beweging maar om efficiëntie.

Bij de European Krav Maga Academy willen we dat de leerlingen vooruitgang boeken. We hebben geen 15 examens en we promoten geen dure stages of uitstapjes naar Israël. Bij ons gaat het om Krav Maga en niet om het ego van één of andere zelfbenoemde ‘goeroe’.

Zin om eens gratis mee te doen? Mail: europeankravmagaacademy@gmail.com