Aangepaste lesopbouw!

De lessen beginnen met een cardiovasculaire stimulatie en lichte opwarming gevolgd door een stretching / opwarming. Deze stretching / opwarming zou gemakkelijk door iedereen, zelfs mensen met een mindere conditie te volgen moeten zijn. Daarna volgt een techniekuitleg. Alle deelnemers voeren de techniek uit zoals voorgedaan. Als iedereen de techniek naar behoren uit kan voeren voegen we er afwerkingselementen aan toe tot we aan een volledige combinatie komen. De beginners oefenen die combinatie en geselecteerde gevorderden kunnen een eigen afwerking samenstellen.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de technieken kan het zijn dat we dit proces herhalen, we doen dan bijvoorbeeld 2 gemakkelijke technieken op één les / training.

Na een korte rustpauze van 2 minuten is het tijd voor een stress- of scenario oefening waarin we de net geleerde techniek(en) kunnen toepassen.

Ongeveer een half uur voor het einde vliegen we erin met een combinatie van pressure tests en combat fitness.

Tijdens de les / training is er permanent begeleiding. Iedereen krijgt aandacht en fouten worden meteen bijgestuurd.

Door deze lesopbouw krijgen ook mensen met een slechte fysieke conditie kans de technieken te leren. Krav Maga moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Na een proefperiode is het mogelijk dat we het combat fitness volledig scheiden van de lessen. We zouden dan op nader te bepalen dagen extra combat fitness trainingen voorzien na de les. Dat zou je de mogelijkheid geven enkel de les of combat fitness te doen of beide.